Børnehænder i sanden

Eleverne

De fleste elever har en ADHD-relateret eller beslægtet funktionsforstyrrelse, eller en forstyrrelse inden for autismespektret (ASF). Dette kræver en struktureret og forudsigelig hverdag.

Karakteristiske træk for elever med ADHD kan være, at de er impulsstyrede og lette at aflede. En del har indre uro i kroppen og opmærksomhedsforstyrrelser. Gruppeordningen for børn med ADHD er for normalt begavede børn med diagnosen.

Børn med diagnoser indenfor ASF har typisk svært ved at sætte sig ind i andre menneskers tanker og følelser. Derfor kan de løbe ind i  vanskeligheder i almindelige sociale situationer. Desuden er det vigtigt for dem, at der ikke er udsving i dagligdagen og i varetagelsen af skoleopgaverne

Det er vigtigt at understrege, at de ovenfor beskrevne træk kan forekomme i større eller mindre grad, ligesom kombinationen af dem hos den enkelte elev kan være meget forskellig.

Gruppeordningen for børn med autisme er for normalt begavede elever med vanskeligheder indenfor autismespektret eller beslægtede socialkognitive vanskeligheder.

Gruppeordningen er målrettet elever, der har behov for særlig hensyntagen og støtte, og hvor deres behov ikke kan tilgodeses i en almenklasse med støtte.


Sidst opdateret 08. oktober 2014

» Kontakt

Furesø ADHD- og Autismecenter

Hovedkontor:
Skovløbervangen 1
3500 Værløse
Overordnet leder: Ulla Andersen
tlf.: 7235 7000 e-mail: uda@furesoe.dk 

Afdelinger:

Syvstjerneskolen (ADHD)
Skovløbervangen 1
3500 Værløse
Afdelingsleder: Dorthe Barsøe
tlf.: 7235 7007 e-mail: doba@furesoe.dk

Ll. Værløse Skole (Autisme)
Ryetvej 1
3500 Værløse
Afdelingsleder: Thomas Eliot Nielsen
tlf.: 7235 7009 e-mail: ten@furesoe.dk

Vejledere:
Berit Lund Andersen og Nick Conradi
tlf: 7216 5170 (mandage)


 

Åbningstider:

Centret har åbent indenfor den alm. skoletid.